Nem kifejezetten az évszakhoz illő levest hoztam ma, de most ez van, mert ez készült Nálam....Az az igazság, hogy nagyon ritkán készítek lencsés ételeket, valahogy nem is értem, hogy miért, de nem igazán jut eszembe. Aztán amikor nagy ritkán sorra kerül a lencse valamilyen változatban, akkor meg mindig megfogadom, hogy nem fogom a jövőben hanyagolni, hiszen alapvetően szeretjük a lencsés ételeket.
Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
5 dl húsleves -esetleg elhagyható és vízzel helyettesíthető-
só
bors
olíva olaj
2 szelet húsos szalonna
4 db babérlevél
- A szalonnát kockázzuk fel és süssük meg ropogósra. A megsült szalonnachipset szedjük ki egy tányérra.
- A hagymát kockázzuk fel. A megmaradt szalonna zsírjához öntsünk olíva olajat, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg.
- Adjuk a lencsét a hagymához, majd öntsük fel a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a babérlevelet.
- Főzzük a lencsét készre.
- Szedjük ki a babérleveleket, majd adjuk hozzá a tejfölt és turmixoljuk össze az egészet.
- Amennyiben sűrű a levesünk öntsük fel húslevessel vagy vízzel és forraljuk össze az egészet.
- Tálaljuk jó melegen szalonna chips-szel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése