2012. augusztus 17., péntek

Bodzás mini palacsinták

bodzalekvár eltevésekor néhány bodzaernyőt félretettem a fotózáshoz dekorációnak. Aztán miután elkészültek a fotók, sajnáltam kidobni az érett bogyókat, így hát nem maradt más,meg kellett menteni és ki kellett találni valami gyors finomságot belőle.


Rövid ötletelés után végül bevillant, hogy a bodzáknak egy édes palacsintában lesz a megérdemelt helyük.
Azt hiszem, hogy nem igazán lehet nagyon melléfogni ezzel a desszerttel, túl azon, hogy finom, rendkívül mutatós is lesz a tésztába keveredő bodzaszemektől:)


Hozzávalók (12 db mini palacsintához):
10 dkg liszt (fehér tönkölylisztet használtam)
csipet só
2 ek cukor (nyírfacukrot használtam)
2 tojás
1,2 dl tej
0,8 dl víz
kevés olaj a sütéshez
4 bodzaernyő termése



  1. A palacsinta hozzávalóit (a bodza kivételével) keverjük ki csomómentesre, majd pihentessük fél órát.
  2. Keverjük a tésztához a bozaszemeket.
  3. Enyhén olajozzunk ki egy palacsintasütőt és süssük ki a palcsintákat.


2 megjegyzés:

Babette írta...

Klassz képek! És remek ötlet!Megyek learatom a kert végében a bodzabokrot:)

Mézesélet írta...

Köszönöm Babette:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails