Eredetileg valamilyen spenótos sós süteményben gondolkodtam, de aztán módosult a tervem, ugyanis Anyukám megajándékozott egy kisebb adag frissen szedett mángolddal. Mivel a mángold adta magát a spenót helyett, így lett mángoldos a következő pogácsa. A recept alapjául egy régebbi, jól bevált túrós pogácsámat választottam.
Hozzávalók:
20 dkg csökkentett szénhidrátttartalmú liszt
25 dkg tehéntúró
1 tojás+ 1 tojás a kenéshez
2 dkg élesztő
5 dkg vaj
0,5 dl tej
1 tk só
szezámmag a tetejére
1 csokor (kb 5 dkg) mángold
- A mángoldot mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk össze kisebb darabokra.
- A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 1 tojást valamint a szétmorzsolt élesztőt és a mángoldot.
- Géppel, vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk letakarva tegyük langyos helyre megkelni.
- Miután megkelt a tészta öntsük ki lisztezett felületre és nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra.
- 1 tojás keverjünk ki simára és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot.
- Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra, vagy egyszerűen, mint ahogy Én tettem vágjuk össze kisebb kockákra.
- A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése