Valószínűleg magamtól soha nem jutott volna eszembe, hogy olyan salátát készítsek amennyiben ennyi sárgarépa van, mint a következő receptben. Aztán nem olyan régen ettem egy nagyon finom salátát, ami nagyon ízlett és feltétlenül kipróbálásra várt. Mivel a receptet nem kértem el így ez nem pont ugyanaz, mint amit kóstoltam, hanem inkább egy hasonló változat. Akár magában, akár grill húsok mellé ajánlom!
Hozzávalók:
1 kisebb karfiol negyede
6 db közepes méretű sárgarépa
1 db kígyóuborka
1 nagy fej vöröshagyma
1 db alma
Az öntethez:
450 g tejföl
2 kk mustár
1 kk nyírfacukor
só
3 ek majonéz
- A karfiolt szedjük rózsáira, majd főzzük meg sós vízben. Mikor megfőtt vágjuk össze kisebb darabokra
- A sárgarépát tisztítsuk meg majd reszeljük le vékonyra.
- Az uborkát, az almát valamint a hagymát reszeljük le durvább darabokra.
- Az öntet hozzávalóit keverjük ki krémesre.
- Keverjük az öntethez a zöldségeket, majd tálaljuk lehűtve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése