2012. június 18., hétfő

Sárgarépás vegyes saláta

Valószínűleg magamtól soha nem jutott volna eszembe, hogy olyan salátát készítsek amennyiben ennyi sárgarépa van, mint a következő receptben. Aztán nem olyan régen ettem egy nagyon finom salátát, ami nagyon ízlett és feltétlenül kipróbálásra várt. Mivel a receptet nem kértem el így ez nem pont ugyanaz, mint amit kóstoltam, hanem inkább egy hasonló változat. Akár magában, akár grill húsok mellé ajánlom!


Hozzávalók:
1 kisebb karfiol negyede
6 db közepes méretű sárgarépa
1 db kígyóuborka
1 nagy fej vöröshagyma
1 db alma

Az öntethez:
450 g tejföl
2 kk mustár
1 kk nyírfacukor
3 ek majonéz


  1. A karfiolt szedjük rózsáira, majd főzzük meg sós vízben. Mikor megfőtt vágjuk össze kisebb darabokra
  2. A sárgarépát tisztítsuk meg majd reszeljük le vékonyra.
  3. Az uborkát, az almát valamint a hagymát reszeljük le durvább darabokra.
  4. Az öntet hozzávalóit keverjük ki krémesre.
  5. Keverjük az öntethez a zöldségeket, majd tálaljuk lehűtve.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails