Most viszont nagyon készültem és résen voltam a kezdetektől, így miután gombócoltam az első adagot, rögtön le is fotóztam.
Nem szeretném túldicsérni, de valóban egy nagyon finom (szerintem tökéletes) fagyival állunk szemben:)
Hozzávalók:
4 dl tejszín
4 dl tej
4 ek holland kakaópor
10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
4 tojássárgája
10 dkg cukor (nyírfacukrot használtam)
- Adjuk a tojássárgájákhoz a nyírfacukrot, majd habverővel keverjük ki krémesre.
- A tejszínt és a tejet melegítsük fel, majd tördeljük bele a csokoládét és tegyük bele a kakaóport. Olvasszuk össze, és keverjük ki simára.
- Lassú lángon forgassuk hozzá a tojásos-cukros keveréket és sűrítsük össze az egészet. Amennyiben még szükséges édesítsük tovább ízlés szerint.
- Hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le a fagylaltalapot.
- Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen
További fagyireceptek itt olvashatóak!
2 megjegyzés:
Gyönyörű lett, és ez a kék háttér nagyon jól feldobja!:) Már én is szemezgetek a házi készítésű fagylalt receptekkel, ezt is azonnal elmentem!
Köszönöm! igen, Én is nagyon szeretem ezt a kék hátteret, főleg barnával:)
Megjegyzés küldése