2011. október 25., kedd

Mandulatej

Nagyon rohan az idő! Még augusztusban ajánlotta egy kedves olvasóm a  facebook-on  , hogy készítsek mandulatejet, és itt van már okóber vége, mire felkerül a blogra. Már első hallásra is nagyon tetszett, és valóban nagyon finom, érdemes kipróbálni!




Hozzávalók:
1 rész mandula
3 rész víz
édesítőszer, vagy cukor ízlés szerint (Én minimális menyiséget használtam)



  1. Amennyiben rajta van a héj még a mandulán, áztassuk be forró vízbe 3-4 percre. Szedjük le a mandulák héját.
  2. A mandulát háromszoros mennyiségű forralt vízzel öntsük fel, és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül, hogy teljesen kiázzon belőle a mandulaíz.
  3. Tegyük az egészet turmixgépbe és édesítsük ízlés szerint. Turmixoljuk össze a legmagasabb fokozaton kb 3-4 percen keresztül.
  4. Gézzel bélelt szűrőn öntsük át és jól nyomkodjuk ki. A leszűrt mandulatejet fogyasszuk jól lehűtve.

    A gézben maradt össszezúzott mandulát felhasználhatjuk pl süteményekhez.



 

 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails