2011. október 17., hétfő

Tejszínes gombaleves

A napokban a konyhaszekrény átrendezése során több féle szárított gombát is "találtam". Egy részét még nyáron vásároltam Krakkóban, de volt közte egy hazai szárított galambgomba is. A gombákat látván az első gondolatom a gombalevest volt, mely hétvégén el is készült. Viszonylag ritkán fogyasztunk leveseket, de most úgy gondolom, hogy a jövőben ezen változtatni fogok.





Hozzávalók:
25 g szárított galambgomba
30 dkg csiperke
1 fej vöröshagyma
3 dl tejszín
1 kisebb csokor petrezselyem

olíva olaj



  1. A szárított gombát áztassuk be a felhasználást megelőzően legalább 1 órára. A csiperkét tisztítsuk meg.
  2. A hagymát kockázzuk fel és kevés olíva olajon dinszteljük meg.
  3. A gombákat szeleteljük fel, majd adjuk a hagymához és enyhén pirítsuk meg.
  4. Sózzuk, borsozzuk majd öntsük fel vízzel és főzzük össze.
  5. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet valamint a tejszínt és forraljuk össze.

2 megjegyzés:

bodzablog írta...

Mindig ámulok, mennyi és milyen szép készleteid vannak :))

Blogkonyha írta...

De guszta! Nagyon szívesen megenném most vacsorára...Szépek a képeid!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails