A napokban a konyhaszekrény átrendezése során több féle szárított gombát is "találtam". Egy részét még nyáron vásároltam Krakkóban, de volt közte egy hazai szárított galambgomba is. A gombákat látván az első gondolatom a gombalevest volt, mely hétvégén el is készült. Viszonylag ritkán fogyasztunk leveseket, de most úgy gondolom, hogy a jövőben ezen változtatni fogok.
Hozzávalók:
25 g szárított galambgomba
30 dkg csiperke
1 fej vöröshagyma
3 dl tejszín
1 kisebb csokor petrezselyem
só
olíva olaj
- A szárított gombát áztassuk be a felhasználást megelőzően legalább 1 órára. A csiperkét tisztítsuk meg.
- A hagymát kockázzuk fel és kevés olíva olajon dinszteljük meg.
- A gombákat szeleteljük fel, majd adjuk a hagymához és enyhén pirítsuk meg.
- Sózzuk, borsozzuk majd öntsük fel vízzel és főzzük össze.
- Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet valamint a tejszínt és forraljuk össze.
2 megjegyzés:
Mindig ámulok, mennyi és milyen szép készleteid vannak :))
De guszta! Nagyon szívesen megenném most vacsorára...Szépek a képeid!
Megjegyzés küldése