Hozzávalók:
1, 5 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
1 kápia paprika (elhagyható)
16 gerezd fokhagyma
5 babérlevél
kb 8 szem bors
1 tk chili
só
4 ek bolti vagy házi ketchup
- Az oldalast daraboljuk fel, majd majd tegyük egy lábasba és öntsük fel hideg vízzel.
- Adjuk hozzá a 2 fej vöröshagymát, a paprikát, 8 gerezd fokhagymát, a babérlevelet és a borsot.
- Sózzuk ízlés szerint, és tegyük fel lefedve lassú lángon főni.
- Amikor már majdnem készre főtt (szinte már leválik a hús a csontról) hagyjuk a lében kihűlni. Nyugodtan állhat egy éjszakán keresztül is a lében.
- Vegyük ki a húsdarabokat a léből, és helyezzük egy tepsibe.
- A levet szűrjük le, (a babérlevelet távolítsuk el) és kb 3 dl-ert öntsünk bele a turmixgépbe. Adjuk hozzá a megfőtt hagymákat és a paprikát. Tegyük hozzá a chilit a ketchupot, valamint a további 8 fokhagymagerezdet is. Amennyiben még szükséges sózzuk meg.
- Turmixoljuk össze a szószt és forgassuk meg benne az oldalas szeleteket. A maradék szószt öntsük rá a húsra.
- Lefedve, 200 fokon süssük készre, amikor megsült pirítsuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése