2011. október 4., kedd

Szőlős-mandulás pite (clafoutis)

Hétvégén egy teljesen sima meggyes clafoutis sütését terveztem, aztán a végén ez a szőlős-mandulás változat lett a végeredmény. Először azzal szembesültem, hogy bizony nincs itthon tejszín, utána pedig megállapítottam, hogy a hűtőben várakozó szőlő egy részét sürgősen fel kell használni. Aki idegenkedik a szőlőmagoktól, annak javaslom, hogy válasszon más gyümölcsöt hozzá. Nekem kifejezetten ízlett, hogy a szőlőmagok ropogósra sültek a mandulával együtt!




Hozzávalók:
60 dkg szőlő
3 marék mandula
3 tojás
7 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor, vagy cukor helyettesítő
2,5 dl  3,5 %-os tej
3 dkg sima liszt
3 dkg szénhidrátcsökkentő keverék (vagy további 3 dkg liszt)




  1. A szőlőt magozzuk ki majd szórjuk egy enyhén kivajazott piteformába.
  2. Amennyiben rajta van a héj még a mandulán, áztassuk be forró vízbe 3-4 percre. Szedjük le a mandulák héját
  3. A vajat keverjük ki simára el a lisztekkel, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel.
  4. Öntsük a keveréket a szőlőre, szórjuk a tetejére a mandulát.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre.
Hidegen és melegen is fogyasztható. Nekünk jobban ízlett melegen, úgy viszont nem lehet szeletelni!

 

 
 

 

 


2 megjegyzés:

bodzablog írta...

jajjjajjj :))) már megint micsoda gyönyörűséges finomságot alkottál! Csudaszép és gondolom ugyan olyan finom is. :) Eszméletlen fantáziád van, le a kalappal! :)

Mézesélet írta...

Köszönöm! Nagyon finom volt:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails