Hétvégén egy teljesen sima meggyes clafoutis sütését terveztem, aztán a végén ez a szőlős-mandulás változat lett a végeredmény. Először azzal szembesültem, hogy bizony nincs itthon tejszín, utána pedig megállapítottam, hogy a hűtőben várakozó szőlő egy részét sürgősen fel kell használni. Aki idegenkedik a szőlőmagoktól, annak javaslom, hogy válasszon más gyümölcsöt hozzá. Nekem kifejezetten ízlett, hogy a szőlőmagok ropogósra sültek a mandulával együtt!
Hozzávalók:
60 dkg szőlő
3 marék mandula
3 tojás
7 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor, vagy cukor helyettesítő
2,5 dl 3,5 %-os tej
3 dkg sima liszt
3 dkg szénhidrátcsökkentő keverék (vagy további 3 dkg liszt)
- A szőlőt magozzuk ki majd szórjuk egy enyhén kivajazott piteformába.
- Amennyiben rajta van a héj még a mandulán, áztassuk be forró vízbe 3-4 percre. Szedjük le a mandulák héját
- A vajat keverjük ki simára el a lisztekkel, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel.
- Öntsük a keveréket a szőlőre, szórjuk a tetejére a mandulát.
- Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre.
2 megjegyzés:
jajjjajjj :))) már megint micsoda gyönyörűséges finomságot alkottál! Csudaszép és gondolom ugyan olyan finom is. :) Eszméletlen fantáziád van, le a kalappal! :)
Köszönöm! Nagyon finom volt:)
Megjegyzés küldése