2012. november 24., szombat

Sütőtökös pite vaníliás mascarpone krémmel

Elkészült az első sütőtökös sütim, és ezzel egyidejűleg elkészült az utolsó fényképem is az Én kis szeretett kis fényképezőgépemmel......A blogra még lehet, hogy menet közben kerül fel egy-két régebbi fénykép is, amíg ismerkedek az új gépemmel.

Mit is írjak a sütiről?............. egyszerű és nagyszerű szerintem érdemes kipróbálni:)
A sütemény alapja egy tönkölykorpás kevert tészta, melynek a tetejére egy vaníliás-mascarponés krém került. 


Hozzávalók:
10 dkg tönköly vagy zabkorpa
10 dkg liszt (Én 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet és 5 dkg tönkölylisztet használtam)
10 dkg vaj
1 tojás
125 g natúr joghurt
10 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő (ízléstől illetve a tök édességének függvényében változhat)
25 dkg sütőtök
1 narancs leve
fél csomag sütőpor
kb.1 kk reszekt gyömbér
kb. 1 kk fahéj

Hozzávalók a mascarponés réteghez:
25 dkg mascarpone
125 g natúr joghurt
néhány csepp édesítőszer vagy cukor
3 kupica vanilia kivonat vagy 1 rúd vanília magja


  1. A sütőtököt reszeljük le sajtreszelőn.
  2. A tojást a joghurt felét, a narancs levét és a puha vajat keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a cukrot, és a sütőport és keverjük el.
  3. Adjuk hozzá a liszteket, a búzakorpát valamint a sütőtököt és keverjük ki el. Fűszerezzük gyömbérrel valamint fahéjjal és keverjük ki simára.
  4. Öntsük a tésztát egy kivajazott piteformába. 
  5. A mascarponét keverjük ki a vanília kivonattal és a joghurttal simára és édesítsük ízlés szerint.
  6. Simítsuk a tészta tetejére a mascarponés réteget.
  7. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon készre. (kb 45 perc)




1 megjegyzés:

bodzablog írta...

Hűűűű de jól néz ki! ;) Gratula a új géphez, remélem fogod szeretni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails