......melyet lehet, hogy kissé túlzás levesként emlegetni, hiszen főzés nélkül készült, lényegében csak összeturmixoltam a hozzávalókat. Sokszor készítek hasonló jellegű gyümölcsleveseket, csaknem mindig amikor frissen elkészítve fogyasztjuk, valamint ha csak néhány adag készül.
Életem első fügelevese remekül debütált, szerintem mind a fehérbor mind a balzsamecet remekül passzol a hozzá, érdemes kipróbálni!
Nagy örömömre még mindig van sok-sok fügém, így néhány olvasói hozzászólásnak eleget téve a hamarosan sorsolásra kerülő ajándékcsomagba is fog kerülni fügés finomság:)
Hozzávalók:
8 szem füge
0,5 dl fehérbor
2 dl joghurt
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
2 ek balzsamecet
- A fügéket mossuk meg, majd szeljük fel nagyobb darabokká.
- Adjuk hozzá a hideg joghurtot, bort, balzsamecetet és turmixoljuk össze.
- Amennyiben szükséges édesítsük ízlés szerint, valamint adjunk hozzá annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen.
1 megjegyzés:
De jó, én a Nosalty-ra küldtem Tokajis fügelevest, és nekem is az első levesem volt fügéből!:)
Megjegyzés küldése