A problémám valójában csak az volt, hogy az elolvasott variációk mindegyikében túlságosan sokallottam a liszt arányát a többi hozzávalóhoz képest. Rövid gondolkodás után aztán előkaptam a mérleget és megsütöttem a magam variációját.
Hozzávalók:
20 dkg liszt (10 dkg fehér tönköly és 10 dkg teljes kiőrlésű lisztet használtam)
25 dkg hideg vaj
25 dkg túró
1 tk sütőpor
10 dkg félkemény sajt
2 kk só1 tojás
mák a szóráshoz
- A sajtot reszeljük le.
- Keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót.
- Tegyük a tésztát folpackba, majd pihentessük hűtőszekrényben legalább fél órán keresztül.
- A tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kb. ½ cm vékony téglalappá, majd szórjuk meg mákkal a tetejét, Vágjuk fel a tésztát kb. ½ cm széles tetszőleges hosszúságú csíkokra.
- A rudakat tegyük bele a sütőpapíros tepsibe.
- Előmelegített 200 fokos sütőben süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése