Elkészült az első sütőtökös sütim, és ezzel egyidejűleg elkészült az utolsó fényképem is az Én kis szeretett kis fényképezőgépemmel......A blogra még lehet, hogy menet közben kerül fel egy-két régebbi fénykép is, amíg ismerkedek az új gépemmel.
Mit is írjak a sütiről?............. egyszerű és nagyszerű szerintem érdemes kipróbálni:)
A sütemény alapja egy tönkölykorpás kevert tészta, melynek a tetejére egy vaníliás-mascarponés krém került.
Hozzávalók:
10 dkg tönköly vagy zabkorpa
10 dkg liszt (Én 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet és 5 dkg tönkölylisztet használtam)
10 dkg vaj
1 tojás
125 g natúr joghurt
10 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő (ízléstől illetve a tök édességének függvényében változhat)
25 dkg sütőtök
1 narancs leve
fél csomag sütőpor
kb.1 kk reszekt gyömbér
kb. 1 kk fahéj
Hozzávalók a mascarponés réteghez:
25 dkg mascarpone
125 g natúr joghurt
néhány csepp édesítőszer vagy cukor
3 kupica vanilia kivonat vagy 1 rúd vanília magja
- A sütőtököt reszeljük le sajtreszelőn.
- A tojást a joghurt felét, a narancs levét és a puha vajat keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a cukrot, és a sütőport és keverjük el.
- Adjuk hozzá a liszteket, a búzakorpát valamint a sütőtököt és keverjük ki el. Fűszerezzük gyömbérrel valamint fahéjjal és keverjük ki simára.
- Öntsük a tésztát egy kivajazott piteformába.
- A mascarponét keverjük ki a vanília kivonattal és a joghurttal simára és édesítsük ízlés szerint.
- Simítsuk a tészta tetejére a mascarponés réteget.
- Előmelegített sütőben süssük 180 fokon készre. (kb 45 perc)
1 megjegyzés:
Hűűűű de jól néz ki! ;) Gratula a új géphez, remélem fogod szeretni.
Megjegyzés küldése