2012. november 7., szerda

Balzsamecetes-joghurtos fügeleves

......melyet lehet, hogy kissé túlzás levesként emlegetni, hiszen főzés nélkül készült, lényegében csak összeturmixoltam a hozzávalókat. Sokszor készítek hasonló jellegű gyümölcsleveseket, csaknem mindig amikor frissen elkészítve fogyasztjuk, valamint ha csak néhány adag készül.

Életem első fügelevese remekül debütált, szerintem mind a fehérbor mind a balzsamecet remekül passzol a hozzá, érdemes kipróbálni!

Nagy örömömre még mindig van sok-sok fügém, így néhány olvasói hozzászólásnak eleget téve a hamarosan sorsolásra kerülő ajándékcsomagba is fog kerülni fügés finomság:)


Hozzávalók:
8 szem füge
0,5 dl fehérbor
2 dl joghurt
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
2 ek balzsamecet


  1. A fügéket mossuk meg, majd szeljük fel nagyobb darabokká.
  2. Adjuk hozzá a hideg joghurtot, bort, balzsamecetet és turmixoljuk össze.
  3. Amennyiben szükséges édesítsük ízlés szerint, valamint  adjunk hozzá annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen.


1 megjegyzés:

Erika írta...

De jó, én a Nosalty-ra küldtem Tokajis fügelevest, és nekem is az első levesem volt fügéből!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails