2012. október 11., csütörtök

Padlizsánfasírt

A hétvége főzés ügyileg a hűtőmben fellelhető alapanyag hasznosításban telt. Úgy alakult, hogy összejött egy-két dolog (zöldségek, gyümölcsök, sajtok stb...) ami sürgős felhasználásra várt, így több mindent is készítettem, de mindenből csak egy kisebb adagot. Az egyik ilyen étel a következő padlizsánfasírt volt, melyet mindössze egy padlizsánból készítettem, de valószínűleg ha duplázom a mennyiségeket, akkor is kevés lett volna!

Szerintem önmagában, valamilyen finom mártogatóval a legfinomabb:)


Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 tojás
bors

3-4 ek zabkorpa
zabpelyely a forgatáshoz
olaj a sütéshez


  1. A padlizsánt szurkáljuk meg, majd tekerjük alufóliába és 200 fokon süssük meg puhára.
  2. Várjunk amíg kihűl, majd szedjük le a héját valamint távolítsuk el a magjait, és nyomkodjuk ki belőle jól a nedvességet.
  3. A hagymát kockázzuk fel apróra és keverjük hozzá a széttört padlizsánt,
  4. Adjuk hozzá a tojást, és annyi zabkorpát, hogy egy laza lágy masszát kapjunk (hagyományos fasírtnál lágyabbat). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Pihentessük a masszát legalább fél órán keresztül hűtőszekrényben.
  6.  Formázzunk belőle kisebb gombócokat, majd közben forgassuk zabpelyelybe.
  7. Forró, bő olajban süssük aranybarnára  a gombócokat.

2 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon szeretem a padlizsánt, de ilyen formában még nem ettem. Mindenképpen meg ér egy próbát, nagyon guszta! :)

Mézesélet írta...

Köszönöm szépen, azt hiszem Én is elkészítem újra:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails