2012. október 3., szerda

Paprikakrém

A tervek szerint nem ez lett volna a következő bejegyzésem de a múltkori marinált paprika receptem facebook posztjánál egy nagyon kedves olvasómnak megígértem, hogy amint lehet hozom, ezt a paprikakrémet.

Szerintem elég gyors voltam, ugye Gábor?


Számomra egyenlőre megunhatatlan ez a "kence", éppen holnap reggel fog elfogyni a hétvégén készített adag, így ideje bevásárolni a következő adaghoz! Szóval, jó szívvel ajánlom Mindenkinek aki szereti a paprikás ételeket.
Csípős ízek kedvelői tovább fokozhatják azzal, ha tesznek hozzá valamilyen erőspaprikát (chili, pfefferoni cseresznye,......stb)


Hozzávalók (1 kisebb üveghez):
4 db húsos kápia paprika
1 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
olíva olaj (kb 0,5 dl)


  1. A paprikákat mossuk meg és hagyjuk megszáradni vagy töröljük szárazra.
  2. Tegyük a paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe és 200 fokon süssük meg őket annyira, hogy a héjuk kezdjen feketedni. 
  3. A megsült paprikákat még melegen tegyük légmentesen lezárható tálba és hagyjuk kb fél órán keresztül állni.
  4. A paprikáknak távolítsuk el a szárait, húzzuk le a háját és távolítsuk el a magjait (ne mossuk le).
  5. A vöröshagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg.
  6. Adjuk hozzá a paprikák húsát a hagymához és turmixoljuk össze.
  7. Ízesítsük közben sóval, borssal és tegyünk hozzá ízlés szerint olíva olajat. 
  8. Töltsük üvegbe és tároljuk hűtőszekrényben.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails