Szerintem elég gyors voltam, ugye Gábor?
Számomra egyenlőre megunhatatlan ez a "kence", éppen holnap reggel fog elfogyni a hétvégén készített adag, így ideje bevásárolni a következő adaghoz! Szóval, jó szívvel ajánlom Mindenkinek aki szereti a paprikás ételeket.
Csípős ízek kedvelői tovább fokozhatják azzal, ha tesznek hozzá valamilyen erőspaprikát (chili, pfefferoni cseresznye,......stb)
Hozzávalók (1 kisebb üveghez):
4 db húsos kápia paprika
1 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olíva olaj (kb 0,5 dl)
- A paprikákat mossuk meg és hagyjuk megszáradni vagy töröljük szárazra.
- Tegyük a paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe és 200 fokon süssük meg őket annyira, hogy a héjuk kezdjen feketedni.
- A megsült paprikákat még melegen tegyük légmentesen lezárható tálba és hagyjuk kb fél órán keresztül állni.
- A paprikáknak távolítsuk el a szárait, húzzuk le a háját és távolítsuk el a magjait (ne mossuk le).
- A vöröshagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg.
- Adjuk hozzá a paprikák húsát a hagymához és turmixoljuk össze.
- Ízesítsük közben sóval, borssal és tegyünk hozzá ízlés szerint olíva olajat.
- Töltsük üvegbe és tároljuk hűtőszekrényben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése