Szerintem önmagában, valamilyen finom mártogatóval a legfinomabb:)
Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 tojás
bors
só
3-4 ek zabkorpa
zabpelyely a forgatáshoz
olaj a sütéshez
- A padlizsánt szurkáljuk meg, majd tekerjük alufóliába és 200 fokon süssük meg puhára.
- Várjunk amíg kihűl, majd szedjük le a héját valamint távolítsuk el a magjait, és nyomkodjuk ki belőle jól a nedvességet.
- A hagymát kockázzuk fel apróra és keverjük hozzá a széttört padlizsánt,
- Adjuk hozzá a tojást, és annyi zabkorpát, hogy egy laza lágy masszát kapjunk (hagyományos fasírtnál lágyabbat). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Pihentessük a masszát legalább fél órán keresztül hűtőszekrényben.
- Formázzunk belőle kisebb gombócokat, majd közben forgassuk zabpelyelybe.
- Forró, bő olajban süssük aranybarnára a gombócokat.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem a padlizsánt, de ilyen formában még nem ettem. Mindenképpen meg ér egy próbát, nagyon guszta! :)
Köszönöm szépen, azt hiszem Én is elkészítem újra:)
Megjegyzés küldése