Jó, jó.....tudom , hogy kicsit már sok így egymás után ez a sok spenótos recept, de Nekem annyira ízlett, hogy mégis ez mellet döntöttem! Már csak azért is esett erre a választás, mert a piacok mostanság tele vannak friss, harsogó spenótlevelekkel. A következő recept ígérem nem spenótos lesz, na nem mintha meguntam volna, de van néhány fotóm és receptem melyek már hetek óta várakoznak feltöltésre.
Hozzávalók:
30 dkg friss spenótlevél
4 gerezd fokhagyma (ennyitől intenzíven fokhagymás lesz)
2 dl tejszín
3 dl húsleves esetleg elhagyható és vízzel helyettesíthető
só
kevés vaj
- A spenótot mossuk meg, vágjuk le a szárát és vágjuk össze nagyobb darabokra.
- Kevés vajon fonnyasszuk meg a spenótot majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
- Sózzuk, majd öntsük fel a húslevessel.
- Turmixoljuk össze az egészet.
- Adjuk hozzá a tejszínt és ha szükséges még vizet és forraljuk össze az egészet.
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik ,és a fotók is! Jól látom, a kanál Amerikából való?:)
Köszönöm Erika! Igen, a kanál eredetileg amerikai, de Én Athénban a bolhapiacon leltem rá:)
Megjegyzés küldése