2012. május 4., péntek

Korhelyleves

Annak ellenére, hogy a savanyú káposztát akár önmagába, akár székely-vagy töltött káposztának elkészítve nagyon szeretem, levest egyáltalán nem szoktam belőle készíteni. Eddig......de biztosan vagyok benne, hogy ez a jövőben megváltozik. Fogalmam sincs, hogy ez miért alakult így, de örülök, hogy egyik nap végre eszembe jutott, és elkészítettem.


Hozzávalók:
25 dkg savanyú káposzta
10 dkg száraz kolbász
1 kk pirosparika
2 babérlevél
kevés olaj
1 szelet húsos szalonna

2 dl tejföl


  1. A szalonnát kockázzuk fel, a kolbászt pedig karikázzuk fel vékony szeltekre.
  2. Kevés olajon süssük ki a szalonna zsírját és hagyjuk kissé ropogósra sülni. Adjuk hozzá a  felkockázott hagymát  és dinszteljük meg. Tegyük a hagymához a kolbászt és süssük zsírjára.
  3. Adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük fel vízzel. Adjuk hozzá a káposztát, valamint a  babérlevelet, valamint ízlés szerint sózzuk. 
  4. Lassú lángon, lefedve főzzük készre.
  5. Habarjuk be tejföllel majd forraljuk össze.


1 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon finom lehet, imádom a káposztát!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails