A spárga maga viszont olyan szép növény, és talán csakis ezért folyamatosan motoszkált a fejemben, hogy csak-csak kéne fogyasztani is. Az idén elhatároztam, hogy megpróbálkozom végre néhány spárgás étellel és utánajárok a dolognak. Mostanra túl vagyok néhány spárgás fogáson és elmondhatom, hogy igencsak megszerettem, legalábbis a zöld spárgát.
Hozzávalók:
50 dkg zöld spárga
2 szál újhagyma vagy vöröshagyma
2 dl tejszín
5 dl húsleves esetleg elhagyható és vízzel helyettesíthető
só
bors
olíva olaj
- A hagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
- Készítsük elő a spárgát. A virágokat vágjuk le a díszítéshez, feltéthez. A spárga szárát fogjuk meg és törjük le róla a fás részt. Nem kell külön "nézegetni", ott fog eltörni magától, ahol vége van a fás, használhatatlan résznek.
- Mossuk meg a szárakat, majd vágjuk nagyobb darabokra. Adjuk a hagymához a szárakat és a virágokat és pirítsuk le enyhén.
- A virágokat szedjük ki és tegyük félre a díszítéshez, tálaláshoz.
- Öntsük fel alaplével, sózzuk valamint, borsozzuk.
- Turmixoljuk össze az egészet.
- Adjuk hozzá a tejszínt és ha szükséges még vizet és forraljuk össze az egészet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése