Hozzávalók:
25 dkg savanyú káposzta
10 dkg száraz kolbász
1 kk pirosparika
2 babérlevél
kevés olaj
1 szelet húsos szalonna
só
2 dl tejföl
- A szalonnát kockázzuk fel, a kolbászt pedig karikázzuk fel vékony szeltekre.
- Kevés olajon süssük ki a szalonna zsírját és hagyjuk kissé ropogósra sülni. Adjuk hozzá a felkockázott hagymát és dinszteljük meg. Tegyük a hagymához a kolbászt és süssük zsírjára.
- Adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük fel vízzel. Adjuk hozzá a káposztát, valamint a babérlevelet, valamint ízlés szerint sózzuk.
- Lassú lángon, lefedve főzzük készre.
- Habarjuk be tejföllel majd forraljuk össze.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, imádom a káposztát!
Megjegyzés küldése