Úgy tűnt, hogy ez a variáció átment a vizsgán, mert vidáman kanalazgatta:)
Hozzávalók:
50 dkg meggy (fagyasztott vagy friss)
2 dl tejszín
1 citrom leve
1 ek étkezési keményítő
2 db egész fahéj
édesítőszer vagy cukor
- A meggyet öntsük fel kicsivel több vízzel, hogy ellepje és tegyük fel főni.
- Adjuk hozzá a citrom levét, a fehéjat valamint édesítsük ízlés szerint. Forraljuk össze.
- A tejszínt keverjük ki csomómentesen a keményítővel. A felforralt meggy levéből tegyünk hozzá egy merőkanállal a tejszínes keverékhez majd keverjük jól össze.
- A tejszínes keverékkel sűrítsük be a levest.
- Szedjük ki a fahéjat a levesből és jól lehűtve tálaljuk.
1 megjegyzés:
Én is szeretem! Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése