Mielőtt még a hétvégén készült ételeket megosztanám, gyorsan felteszem a következő levest, mert ellenkező esetben végképp feledésbe merül...... Azt hiszem, hogy Én még valamikor júliusban készítettem, és annyira siettem valahova, hogy jóformán az ajtóból fotóztam a következő tányér levest.
Javaslom, hogy aki teheti friss kukoricából készítse, amíg még lehet kapni (a napokban még volt a piacon).
Hozzávalók:
4 cső kukorica vagy 1 db kukorica konzerv
1 fej vöröshagyma
5 dl húsleves (vagy alaplé esetleg víz)
2 dl tejszín
bors
só
kevés vaj
- A kukoricát főzzük meg, majd egy éles késsel vágjuk le a csőről a szemeket.
- A felkockázott hagymát kevés vajon dinszteljük meg.
- Adjuk hozzá a kukoricát, majd öntsük fel a húslevessel és sózzuk illetve borsozzuk és főzzük össze.
- Adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixoljuk össze simára.
- Forraljuk össze és tálaljuk és ha még szükséges fűszerezzük.
2 megjegyzés:
Már régóta tervben van ezt a levest megfőzni. Magyon guszta! És a fotó szuper! :o)
Köszönöm! Én is így voltam vele, régóta tervezgettem, de csak-csak elkészült...:)
Megjegyzés küldése