2012. október 19., péntek

Fügés-fokhagymás dobozban sült camembert

Aki már készített ilyen jellegű ételt az tudja, hogy rém egyszerű, de annál nagyszerűbb dolog a "box baked camembert", vagyis a dobozban sült camembert sajt készítése. Túl azon, hogy minden túlzás nélkül csupán néhány perces tennivaló van csak vele, talán csak az nagyszerűbb, hogy nagyon sokféleképpen fűszerezhetjük, variálhatjuk.


Én fokhagymával nagyon szeretem, így most se hagytam ki belőle, és mivel volt itthon néhány sürgős felhasználásra várom fügém, így az került még bele.

Amennyiben nem fadobozos a camembertünk elkészíthetjük a sajttal megegyező méretű sütőtálban is.


Hozzávalók:
1 db fadobozos camembert
2 gerezd fokhagyma
2 db friss füge


  1. A sajtot vegyük ki a dobozból és csomagoljuk ki.
  2. Szeleteljük fel a fügét és tegyük a fadobozba és lazán nyomkodjuk meg.
  3. A sajtot vagdaljuk be és szúrkodjuk bele a 3-4 darabbá szeletelt fokhagymagerezdeket.
  4. Tegyük a sajtot a fügére.
  5. Előmelegített 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.

4 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Pazar a sajt is és a fotó is! Lenyűgöztél velük...

Mézesélet írta...

Köszönöm szépen:)

bodzablog írta...

Nem semmi vagy :))) Múlt héten egyik este grillezett camembert sajt, grillezett, balzsamecetes lila füge és saláta volt a vacsink :) nem jutottam el a fotókig, még nincs kicsomagolva a gépem. Dobozosan is jól néz ki a sajt a fügével, meg kell mondjam :) gratula!!! :)

Mézesélet írta...

Köszönöm Emese! Biztosan nagyon finom volt az a saláta:) De jó!..... szóval akkor eljutottatok a költözésig, biztosan nagyon jó érzés lehet/lesz az új helyen....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails