Hozzávalók:
1 darabka torma (lereszelve kb 1,5 ek)
3 db közepes cékla
4 db vöröshagyma
25 dkg sertés comb
2 szelet húsos szalonna
só
olíva olaj
pálca a felfűzéshez
-
A húst vágjuk össze nagyobb kockákra, és sózzuk be. A tormát reszeljük le majd forgassuk hozzá a húshoz. Öntsünk rá kevés olíva olajt majd hagyjuk néhány órán keresztül pácolódni.
- A céklákat főzzük meg félkeményre, hagyjuk kihűlni majd szedjük le a héját.
- A hagymákat tisztítsuk meg majd vágjuk ketté. A szalonnát szeleteljük fel.
- Fűzzük fel a pálcára a hagymát, a szalonnát,a húst illetve a céklát.
- Tegyük bele egy tepsibe a felfűzött saslikot majd locsoljuk meg olíva olajjal.
- Előmelegített sütőben, fóliával lefedve 200 fokon süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése