2012. április 5., csütörtök

Tormás-céklás saslik

Nem tudom, hogy ki, hogy van vele, de a saslik Nálam tipikusan az az étel, amit majdnem mindig akkor készítek, amikor nem nagyon tudom, hogy mi is készüljön. Ma is éppen így történt, nem nagyon volt ötletem, hogy mit is készítsek.... és beugrott, hogy akkor legyen saslik! Szerencsére így húsvét előtt volt friss torma a hűtőben, ezért szinte adott volt, hogy fel kell használni hozzá. A megadott mennyiségű tormától enyhén lesz csak tormaízű a hús, aki intenzívebb ízt szeretne, az bátran ízesítse nagyobb mennyiséggel!


Hozzávalók:
1 darabka torma (lereszelve kb 1,5 ek)
3 db közepes cékla
4 db vöröshagyma
25 dkg sertés comb
2 szelet húsos szalonna

olíva olaj
pálca a felfűzéshez


  1. A húst vágjuk össze nagyobb kockákra, és sózzuk be. A tormát reszeljük le majd forgassuk hozzá a húshoz. Öntsünk rá kevés olíva olajt majd hagyjuk néhány órán keresztül pácolódni.
  2. A céklákat főzzük meg félkeményre, hagyjuk kihűlni majd szedjük le a héját.
  3. A hagymákat tisztítsuk meg majd vágjuk ketté. A szalonnát szeleteljük fel.
  4. Fűzzük fel a pálcára a hagymát, a szalonnát,a húst illetve a céklát.
  5. Tegyük bele egy tepsibe a felfűzött saslikot majd locsoljuk meg olíva olajjal.
  6. Előmelegített sütőben, fóliával lefedve 200 fokon süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails