Úgy néz ki, hogy most már sikerült visszarázódnom a normál kerékvágásba! Mostanában annyi dolgom/program volt, hogy nem nagyon volt időm a blogra. Főzni persze azért főztem, de az már elmaradt, hogy lefényképezzem az ételeket, illetve lejegyzeteljem a recepteket. Különben is nagy mumus Nálam az, hogy felírjam a hozzávalókat.....Sokszor van úgy, hogy előkészülök, toll, papír a konyhában, mindent szorgalmasan lemérek.......aztán mire elkészül az étel azt veszem észre, hogy nem írtam fel mindent:( Ilyenkor persze általában még emlékezek a mennyiségekre és gyorsan felírok mindent.
Rosszabb esetekben csak később veszem észre, hogy nem írtam fel rendesen a receptet, ilyenkor következik az, hogy akkor kerül fel a blogra a recept, ha legközelebb készül az étel. Mondjuk addigra meg általában már cseppet se tetszik a korábban készült fotó, úgyhogy ilyenkor azt is megismétlem. Kicsit sikerült elkalandoznom...... Ez a leves most készült először Nálam, de azt hiszem, hogy nem utoljára. Legközelebb is füstölt szalonnával készítem majd ezt a levest, mert nagyszerű íze lett tőle.
Hozzávalók:
20 dkg száraz csicseriborsó
10 dkg füstölt, húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
5 dl húsleves
só
bors
olíva olaj
2 szál sárgarépa
1 kisebb csokor petrezselyem
1 ek liszt
2 kk pirospaprika
- A csicseriborsót áztassuk be kb. 3 órára.
- A füstölt szalonnát kockázzuk fel. Öntsünk kevés olíva olajat egy lábasba, majd a adjuk hozzá a szalonnát és enyhén pirítsuk meg.
- Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát és dinszteljük meg. Tegyük hozzá a felszeletelt sárgarépát és futtassuk meg.
- Öntsük fel a húslevessel és vízzel, majd adjuk hozzá a csicseriborsót. Sózzuk, borsozzuk majd főzzük lassú lángon, lefedve puhulásig
- Kevés olívaolajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a lisztet és pirospaprikát. Öntsük fel vízzel és rántsuk be a levest. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet is a leveshez, majd és forraljuk össze
2 megjegyzés:
Szia!
Köszi a receptet, a leírásban írod a vöröshagymát, de a hozzávalóknál véletlenül kimaradt:)) sebaj, érthető volt így is.
Köszi Mariann, Pótoltam a hagymát:) Köszi!
Megjegyzés küldése