2012. február 10., péntek

Baconbe göngyölt aszalt szilvás karaj

Korábban  már szerepelt a blogon egy aszalt szilvával töltött karaj, akkor az a variáció egyben sütve készült. Ennél a változatnál a húszeletek külön-külön kaptak a belsejükbe három-három szem aszalt szilvát, majd baconbe tekertem őket. Érdemes kipróbálni.... akár egy hétvégi ebédre, akár vendégvárónak, vagy hidegtálra is jó választás lehet.



Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
20 dkg szeletelt bacon
10 dkg aszalt szilva

bors



  1. A húst szeleteljük fel és klopfoljuk ki enyhén. Sózzuk (a bacon is sós!) és borsozzuk.
  2. Minden hússzeletre tegyünk 3 szem aszalt szilvát és göngyöljük fel, majd tekerjük be a baconbe.
  3. Tegyük a feltekert húsokat egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé.
  4. Előmelegített sütőben, 200 fokon lefedve süssük készre. Az utolsó 10 percben lefedés nélkül pirítsuk meg enyhén a tetejét.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk!


1 megjegyzés:

bodzablog írta...

Nagyon guszta lett, mint minden, amit készítesz :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails