Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
4 ek tejföl
12 dkg nyírfacukor vagy egyéb cukor
15 dkg mák
6 ek szénhidrátcsökkentett liszt vagy sima liszt
2 kk fahéj
1 dl tej
1 citrom leve
1 narancs leve
1 csipet só
1 csomag sütőpor
kb 3 dl sárgabarack lekvár
50 dkg mascarpone
4 dl tejszín
10 dkg dió
1 csomag zselatin fix
vanilia kivonat
folyékony édesítőszer
étcsokoládéból csokiforgács a torta tetejére (kb 3 dkg)
- A mákot 6 dkg nyírfacukorral összekeverve daráljuk meg.
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá.
- A tojások sárgáját a maradék 6 dkg nyírfacukorral keverjük ki habosra majd adjuk hozzá a tejfölt, a tejet, a mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Facsarjuk ki a citrom illetve a narancs levét és öntsük hozzá. Keverjük ki simára az egészet.
- Keverjük hozzá óvatosan a tojások fehérjét.
- A masszát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és 200 fokon süssük készre. Én egy gáztepsit használtam.
- Daráljuk meg a diót.
- A mascarponét keverjük ki a dióval, az édesítőszerrel és a vanília kivonattal simára.
- A tejszínt a zselatin fixel verjük kemény habbá.
- Keverjük bele a tejszínt a mascarponés krémbe.
- A kihűlt süteményről vegyük le a sütőpapírt, majd kenjük meg lekvárral. Kenjük rá a krémet a lekvár tetejére.
- A csokoládéból késsel forgácsoljunk le darabokat, majd szórjuk a sütemény tetejére.
- Tegyük a sütemény legalább 6 órára hűtőszekrénybe, majd fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése