Hozzávalók:
15 dkg dió
20 dkg sima liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
2 tojássárgája
25 dkg vaj5 dkg mazsola
7 dkg étcsokoládé (Én 85%-os Lindt-et használtam)
15 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő (nyírfacukrot használtam)
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
- A mazsolát áztassuk be kevés vízbe.
- A liszthez adjuk hozzá adarált diót, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a sütőport valamint a összekockázott hideg vajat és morzsoljuk össze az egészet. Adjuk a tésztához az apró darabokra szeletelt csokoládét és a lecsepegtetett mazsolát és gyúrjuk az egészből homogén tésztát.
- A tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük be legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
- Lisztezett deszkán formáljunk a tésztából hengert, majd vágjuk a hengerből kb fél cm vastagságú korongokat. (vagy nyújtsuk ki és szaggassuk ki formával)
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki a kekszeket 180 fokon kb.15 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése