Aki készített már otthon szaloncukrot az valószínű, hogy soha többé nem vesz bolti változatot. Ezzel Én is így vagyok, egy ideje már nincs a karácsonyi bevásárlólistámon a bolti cukros, adalékos szaloncukor. Bátran ajánlom a következő diós-körtés változatot kipróbálásra!
Hozzávalók:
40 dkg dió
15 dkg nyírfacukor vagy egyéb cukor
4-5 ek vaníliás körtelekvár vagy egyéb lekvár
15 dkg étcsokoládé (85%-os Lindt-et használtam)
- A diót keverjük össze a nyírfacukorral és daráljuk le.
- Keverjük hozzá a diós cukorhoz a körtelekvárt, és gyúrjunk belőle jól formázható masszát.
- Pihentessük hideg helyen néhány órán, vagy akár egy egész napon (Én így tettem) keresztül.
- Formázzuk a megdermedt masszából szaloncukorformákat, és helyezzük sütőpapírra.
- Tegyük a megformázott szaloncukrokar hideg helyre.
- Gőzfürdő felett olvasszuk meg a csokoládét és keverjük ki simára.
- Mártsuk bele a csokiba a szaloncukrokat. Ezt a legegyszerűbben szerintem 2 db fogpiszkáló segítségével lehet megoldani. Az egyiket szúrjuk bele a szaloncukorba, a másikkal pedig könnyen kiemelhetjük a csokiból.
- A csokival bevont szaloncukrokat helyezzük sütőpapírra és hagyjuk hideg helyen a csokiréteget megdermedni.
- Csomagoljuk a szaloncukrokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése