Aztán mire sor került az elkészítésére meggondoltam magam, és a következő egytálétel sült ki belőle. Biztos, hogy hamarosan újra elkészítem majd, mert túl azon, hogy nagyon ízlett, pont ideális "munkába vivős" dobozolós étel is.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
50 dkg csirkemell
3 dl tejföl
15 dkg kéksajt (ízlés szerint lehet más karakteresebb féle sajt is)
só
olíva olaj
- A brokkolit mossuk meg, majd sós vízben enyhén főzzük elő.
- A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra majd kockázzuk fel.
- Öntsünk olíva olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, majd ízlés szerint sózzuk. Süssük addig a húst amíg a széle kifehéredik.
- Tegyük bele egy tűzálló tálba rétegezve az előfőzött brokkolit valamint a csirkemellet. Keverjük ki a tejfölt krémesre és öntsük rá, valamint morzsoljuk rá vagy reszeljük rá a a sajtot.
- Lefedve 200 fokon süssük készre. Az utolsó 5 percben lefedés nélkül pirítsuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése