Szombaton a következő kuglóf sült ki belőle ma pedig egy körtés-tahinis fagylalt készült. Tegnap amikor kisültek a kuglófok még langyosan ettük, ma pedig amikor fotóztam tettem olvasztott étcsokit is a tetejére. Nagyon finom volt csoki nélkül is, de szerintem inkább ne hagyjátok el róla :)
Hozzávalók (12 db mini kuglófhoz)
30 dkg érett körte (héja és magház nélküli mennyiség)
20 dkg liszt (10 dkg fehér tönkölylisztet, és 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam)
10-15 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő a körte édességétől és ízléstől függően (10 dkg kókuszcukrot használtam, így kellemesen édes lett)
1 csomag sütőpor
10 dkg puha vaj + kevés vaj a kuglóffornák kikenéséhez
2 db tojás
+ opcionálisan olvasztott csoki a tetejére.
- A körtéket hámozzuk meg és szedjük ki a magházukat. A körték felét nyomkodjuk össze villával, a másik felét kockázzuk fel kisebb darabokra,
- Keverjük el a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot valamint a felolvasztott vajat és a pépes körtét.
- Keverjük ki simára, majd adjuk hozzá a felkockázott körtét és keverjük el.
- Vajazzuk ki a kuglófformákat (amennyiben nem szilikonos a formánk) majd halmozzuk bele a formákba tésztát.
- Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára a kuglófokat. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, kész-e azaz hogy nem ragad--e rá a tészta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése