2011. november 24., csütörtök

Kókuszos keksz

A múltkor készített sajtos keksz sikere után a hétvégén édes variációkat készítettem. Vaníliás-fügés és a következő kókuszos variáció készült. Tervezem, hogy az elkövetkezendő hetekben még készítek majd néhány kekszet és amelyik igazán nagy kedvenccé válik, azt elkészítem majd karácsonykor is.

  


Hozzávalók:
10 dkg vaj
12 dkg sima liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
1 tojás
8 púpos ek  durván reszelt  kókuszreszelék
8 púpos ek cukor vagy cukorhelyettesítő



  1. A liszthez adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a kókuszt valamint a összekockázott hideg vajat és morzsoljuk össze az egészet. Gyúrjuk az egészből homogén tésztát.
  2. A tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük be legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
  3. Lisztezett deszkán formáljunk a tésztából hengert, majd vágjuk a hengerből kb kb fél cm vastagságú korongokat. (vagy nyútsuk ki és szaggassuk ki formával)
  4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki a kekszeket 180 fokon kb.15 perc alatt.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet szeretem a kókuszos süteményeket! Guszta és egyszerű !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails