Néhány hétig még talán még lesz friss szilva a piacokon, de akár fagyasztottal is elkészíthető.
Hozzávalók:
1 csomag 275 g leveles tészta (előre kinyújtottat használtam)
30 dkg szilva kimagozva
10 dkg étcsokoládé
2 púpos evőkanál zabpehely (finomra őrölt)
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
- A szilvát magozzuk ki.
- Tegyük a szilvát egy lábasba és főzzük puhára.
- Adjuk hozzá zabpelyhet keverjük össze, majd adjuk hozzá a csokoládét és olvasszuk bele.
- Édesítsük ízlés szerint, majd hagyjuk az egész masszát kihűlni.
- A leveles tésztát tekerjük ki, vagy ha nem előre kinyújtottat használunk akkor nyújtsuk ki. Tegyük rá a tésztát sütőpapírra azért, hogy könnyebben át tudjuk majd tenni tepsibe.
- Kenjük rá a szilvás masszát a leveles tésztára, úgy, hogy előtte a végeiből hajtsunk be fél-fél centit, hogy minél kevésbe tudjon esetlegesen kifolyni a töltelék.
- Tekerjük fel a tésztát és a sütőpőapír segítségével óvatosan tegyük bele egy tepsibe.
- Előmelegített sütőben 200 fokon süssük aranybarnára.
- Hagyjuk kihűlni, utána szépen tudjuk majd szeletelni Ízlés szerint simán, vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
Nem gond ha sülés közben szétreped a tészta (Nálam is ez történt az egyik adagnál) miután kihűlt ettől függetlenül tudjuk majd szeletelni.
3 megjegyzés:
Nem lessz egy kicsit sok az a szilva ? :) Ami pedig a retest illeti, biztosan nagyon fincsi.
Szia! Nem sok a 30 kg szilva?
Sziasztok, jaj dehogynem! köszi! javítottam a 30 kg-ot 30 dkg -ra :):):)
Megjegyzés küldése