Hozzávalók:
a húsgombóchoz
50 dkg darált sertéscomb
3 ek zsemlemorzsa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors
só
olíva olaj
a szószhoz:
olíva olaj
5 dl paradicsomszósz
3 dl tejföl (elhagyható)
2 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
bors
só
- A hagymát kockázzuk fel, majd kevés olívaolajon dinszteljük meg.
- A kihűlt hagymát keverjük össze a darált hússal, a tojással és a zsemlemorzsával. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd ízesítsük sóval és borssal. Hagyjuk legalább 30 percig hűvös helyen.
- Ötsünk kevés olíva olajat egy lábasba, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Főzzük össze kb.40-50 perc alatt.
- Adjuk hozzá a tejfölt és keverjük ki simára.
- Formázzunk a húsgombócokat tetszőleges nagyságúra, majd kevés olíva olajon pirítsuk meg őket.
- A megpirult gombócokat, valamint a friss bazsalikomot tegyük a paradicsomszószba s főzzük készre.
Tálajuk kifőtt tésztával, sajttal.
2 megjegyzés:
Tetszenek a fotóid és persze ez a húsgombóc is nagyon finomnak tűnik!
Finom az étel, szépek a fotók.
Megjegyzés küldése