Valahogy mindig is úgy volt ez Nálam, hogy nagyon szerettem olvasgatni a különböző recepteket, de mihelyst a konyhában találtam magam, képtelen voltam megállni, hogy ne változtassak a recepten valamit, ha csak egy kicsit is...... de eltértem a leírtaktól :)
Hozzávalók:
45 dkg liszt
10 dkg mandula finomra őrölve
1/2 kk őrölt fahéj
1/4 kk só
34 dkg puha sertészsír
4 tojássárgája
30 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
4 ek ánizslikör (ouzot használtam)
A tetejére a porcukorhoz:
12 dkg cukor
1/4 vaníliarúd darabokra vágva
- A sütőt melegítsük előre 175 fokra.
- A lisztet, a mandulát, a fahéjat és a sót keverjük össze.
- A zsírt, a tojássárgáját, a cukrot, a narancshéjat dolgozzuk össze.
- Szórjuk hozzá a lisztes keveréket és öntsük hozzá az ánizslikört, majd gyúrjunk belőle tésztát.
- Formázzuk a tésztából diónyi korongokat, és egymástól kb 8 cm-re téve a sütőpaírral kibélelt tepsiben lapítsuk el őket.
- Kb 25 perc alatt süssük készre sorban a kekszeket (4 tepsi lesz belőle)
- Daráljuk össze a kekszek tetejére való cukrot és a vaníliarudat.
- A megsült kekszeket kicsit hagyjuk kihűlni, majd mártsuk bele a kekszek tetejét a cukorba, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése