2013. november 25., hétfő

Gránátalmás saláta

Húha, nagyon régen jelentkeztem már, még valamikor a hónap elején és szinte hihetetlen, hogy milyen gyorsan elrohant ez a november is....
Bevallom, Nekem meg aztán tényleg úgy tűnik, mintha nem is lett volna ez a hónap, ugyanis volt szerencsém néhány napot Athénban tölteni, és ott nyoma se volt még ennek a hideg, télies időjárásnak.


Ezt a könnyű salátát a pihenésem alatt készítettem, melyet a halpiacon vásárolt friss hallal fogyasztottunk. 
Hmmm, mit mondjak, nem volt igazán nehéz dolgom összeválogatni a hozzávalókat, ugyanis a hálás időjárásnak köszönhetően a görög piacok még tele voltak napérlelte zöldségekkel és a gránátalmák is csodálatosak voltak.


Hozzávalók:
1 gránátalma magjai
1  fej lilahagyma
1 kígyóuborka
3 db paradicsom
2-3 maréknyi ruccula (de lehet opcionálisan másfajta zöldsaláta is)


Az öntethez:
1 ek méz
1 ek balzsamecet
3 ek olíva olaj
bors

1 kisebb citrom leve


  1. A lilahagymát szeleteljük fel, az uborkának vágjuk le a héját és karikázzuk fel. A paradicsomot kockázzuk össze.
  2. Az öntet hozzávalót keverjük össze.
  3. Forgassuk össze az öntetet a zöldségekkel.
  4. A gránátalma magjait szedjük ki a gyümölcsből. Szórjuk rá a salátára a gránátalma magjait.








Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails