Úgy tűnik, hogy végérvényesen vége van a nyárnak.....pedig Én nagyon nemszertnékmégőszt, nemszertnékmégőszt, nemszertnékmégőszt......
Milyen jó is volt majdnem két hete amikor még Én is a nyaralásra készülődtem és ahogy az ilyenkor lenni szokott igyekeztem a hűtőt is szorgalmasan kiüríteni. Az utolsó darab hűtőszekrényben árválkodó paprikákból egy finom sült paprikás tésztát készítettem, mely tökéletes nyaralás előtti ebéd volt.
Hozzávalók (2 adaghoz)
3 db zöldpaprika
3 db kápia paprika
2 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
só
bors
olíva olaj
vaj
+ jófajta tészta és parmezán/grana padano a tálaláshoz
- A paprikákat mossuk meg és hagyjuk megszáradni vagy töröljük szárazra.
- Tegyük a paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe és 200 fokon süssük meg őket annyira, hogy a héjuk kezdjen feketedni.
- A megsült paprikákat még melegen tegyük légmentesen lezárható tálba és hagyjuk kb fél órán keresztül állni.
- A paprikáknak távolítsuk el a szárait, húzzuk le a háját és távolítsuk el a magjait (ne mossuk le), majd kockázzuk fel.
- A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon és vaj keverékén dinszteljük meg, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg.
- Adjuk hozzá a paprikák húsát a hagymához és keverjük el, közben ízesítsük közben sóval.
- Tegyük fel a tésztát főni.
- Keverjük össze a kifőtt tésztát az elkészült parikás keverékkel és reszeljünk rá grana padano/parmezán-t
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése