Ünnepek között vendégeket vártam, akkor készítettem a következő levest. Eredetileg a nemrég készített sajtkremlevest szerettem volna elkészíteni, de aztán közbeszólt az élet....Az történt ugyanis, hogy vásárlás közben kihagyhatatlan áron a kezembe akadtak diós illetve szarvasgombás sajtok. Ezután a sajtok a kosaramban landoltak és már gyorsan jött is a következő gondolat, hogy dióval fogom ízesíteni a levest és a sajtokkal, illetve diós-kéksajtos keksszel tálalom.
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olíva olaj
1 dl fehérbor
5 dkg dió
10 dkg krémsajt
10 dkg mozarella
5 dkg félkemény sajt
10 dkg füstölt mozarella (esetleg más füstölt sajt)
1 dl tejszín
bors
pici szerecsendió
só
2 ek liszt
8 dl víz (jobb esetben alaplé)
- A diót tegyük egy serpenyőbe és pirítsuk meg, majd tegyük félre.
- A vöröshagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
- Adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát és a lisztet és futtassuk meg.
- Öntsük hozzá a bort és adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a sajtokat reszelve.
- Adjuk hozzá a vizet és a tejszínt és ízesítsük sóval, szeecsendióval és a borssal majd főzzük össze.
- Adjuk hozzá a pirított diót és turmixoljuk össze az egészet, majd forraljuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése