2014. január 10., péntek

Gombás tészta

Egy gyors gombás tésztát hoztam ma, igaz Nálam még tavaly készült......

Gondolom a legtöbbünknél mostanra beindult az év és már munkával is fűszerezve vannak a hétköznapok. Ilyenkor mindig jól jön valamilyen gyorsan elkészíthető fogás, szerintem egyértelműen ilyen a következő tészta is.


Hozzávalók (50 dkg tésztához):
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors
50 dkg gomba (csiperkét használtam)
2 dl tejszín

grana padano/parmezán a tálaláshoz


  1. A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg. 
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg. Tegyük hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát és néhány perc alatt futtassuk meg a hagymás keveréken.
  3. Tegyük fel a tésztát főni.
  4. Kevergetés mellet adjuk hozzá a gombás keverékhez a tejszínt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  5. Szűrjük le a tésztát és tegyünk félre a tészta főzővízéből.  Kevergetés és mellet hígítsuk a szószt a tészta főzővízével (kb 2-2,5 dl) kellemes sűrűségűre.
  6. Keverjük össze a kifőtt tésztát a szósszal és reszeljünk a tetejére grana padano/parmezán-t.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails