2012. február 7., kedd

Vaníliás kölespuding

Amennyiben emlékezetem nem csal, nyár óta készülök arra, hogy kipróbáljam a kölest valamilyen formában. Még akkor vettem is egy adagot, de aztán csak-csak nem került elkészítésre. Nos, szerencsére hétvégén a kezembe akadt a bontatlan zacskó, és így készítettem belőle egy kölespudingot. Mielőtt nekiálltam, az arányok miatt próbáltam receptet keresni, de mivel nagyon eltérő dolgokat találtam, feladtam és elkészítettem a magam variációját. Nem tudom, hogy szokás-e így készíteni a kölespudingot ahogy Nálam készült......Főzés után Én  túl darabosnak találtam, és így egyszerűen összeturmixoltam. Szokás-e vagy sem, Nekem  így nagyon ízlett, és már gondolkodom a következő variáción.




Hozzávalók:
15 dkg köles
1 vanílarúd
6 dl tej
4-5 ek nyírfacukor

  1. A kölest mossuk meg alaposan.
  2. A tejet tegyük egy lábasba és tegyük bele a cukrot valamint a vanília kikapargatott magjait.
  3. Tegyük a tejbe a kölest, majd folyamatos kevergetés mellet főzzük össze forrásig.
  4. Tegyük át az egészet turmixgépbe, és turmixoljuk össze az egészet.
  5. Töltsük poharakba, edényekbe. Langyosan vagy hidegen is fogyaszthatjuk. 

4 megjegyzés:

Hajni írta...

Kedves Mézesélet! Meg szeretnélek kérni, hogy minél hamarabb nézz be hozzám, ugyanis van számodra valamim. :)
Üdv.Hajni

Hajni írta...

Kedves Mézesélet! :)
Szeretnélek megkérni, hogy minél hamarabb lásogass el hozzám, ugyanis van számodra valamim. :)
Üdv. Hajni

Mézesélet írta...

Kedves Hajni! Köszönöm, hogy gondoltál Rám:)

Erika írta...

Nagyon szimpatikus egy desszert, tetszik,hogy nyírfacukrot használtál hozzá! Biztos kipróbálom:)köszi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails