Egyik kedven gabonafélém az árpagyöngy ami túl azon, hogy finom magas rosttartalmú táplálék és számtalan kedvező élettani hatással is bír.
Már többször készítettem gombával párosítva, szerintem érdemes kipróbálni :)
Hozzávalók:
25 dkg árpagyöngy
50 dkg gomba (barna csiperkét használtam)
1 db vöröshagyma
olíva olaj
só
bors
kb 2,5 dl húsleves esetleg víz
- A hagymát kockázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg.
- Az árpagyöngyöt mossuk át többször.
- Adjuk hozzá az árpagyöngyöt a hagymához és pirítsuk le enyhén. Ezt követően öntsük fel húslevesel. Lassú lángon, lefedve főzzük készre.
- A megtisztított felszeletelt gombát pároljuk meg olíva olajon, közben sózzuk, borsozzuk.
- Keverjük össze a gombát az árpagyönggyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése