Próbáljátok ki, mert nemcsak nagyon finom, hanem nagyon egészséges is a sok-sok karfioltól :)
Én most házi szalámit és mozarellát tettem rá feltétnek, de nyugodtam lehet variálni ízlés szerint.
Hozzávalók:
1 kisebb karfiol
1 tojás
1 bögre reszelt sajt (cheddar sajtot használtam)
1 gerezd fokhagyma
só
Feltétnek:
10 dkg mozarella
bazsalikom
15 dkg szalámi
bors
- A karfiolt aprítógépben daráljuk össze morzsásra. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen pépes, hanem maradjon még darabos, morzsás állagú.
- A sajtot reszeljük le és keverjük össze a felét a karfiollal, a tojással, a reszelt fokhagymával és sózzuk meg ízlés szerint.
- Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe. Halmozzuk bele a masszát és formázzunk a masszából kb fél cm vastagságú téglalapot.
- Előmelegített 200 fokos sütőben süssük kb 10 percig. épp annyira, hogy kezdjen barnulni a teteje.
- Vegyük ki a sütőből, szórjuk rá a maradék fél bögre sajtot. Tegyük rá a szalámit, valamint a felkarikázott mozarellát. Süssük készre kb 5 perc alatt.
- Szórjuk meg friss bazsalikommal és ízlés szerint borssal. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.