Már írtam róla, hogy az idei évben többfajta gyümölcsből is tettem el lekvárokat. Mindegyik ízlik, de az abszolút kedvenceim a körtés változatok lettek. Készült almás-körtés, sima vaníliás, és ez a tokaji furminttal és mazsolával ízesített változat is. Ígérem, érdemes kipróbálni:)
Hozzávalók:
1,5 kg héjtalanított körte
1,2 dl tokaji furmint
1 vaníliarúd
1 marék mazsola
folyékony édesítőszer
- Az körtéket mossuk meg. Vágjuk ki a körték magházát, és vágjuk le a héjukat.
- Kockázzuk fel a gyümölcsöt. Tegyük egy lábasba a körtéket és adjuk hozzá a mazsolát. Öntsük hozzá a bort, valamint adjuk hozzá a vaníliarúdból kivágott magokat, és a vaníliát. Keverjük össze és főzzünk belőle lekvárt.
- Édesítsük ízlés szerint.
- Szedjük ki a vaníliarudat. Töltsük üvegekbe, majd zárjuk le.
- Fordítsuk fejre az üvegeket kb 5 percig