Lassan véget ér a lecsószezon, így kihasználva a még jó ízű paradicsomot és paprikát, a hétvégén lecsós szelet került terítékre. Elképzelhető, hogy majd a hétvégén is készítek majd valamilyen lecsós fogást, ugyanis szombaton lecsófesztivál lesz Székesfehérváron. Nehéz ilyenkor ellenállni, ugyanis meglehetősen intenzív lecsó illat lengi át a várost. Egy teljes utca megtelik a rendezvény ideje alatt lecsófőző csapatokkal....... olvastam, hogy közel 500 fő főz majd az idén. Aki esetleg még nem volt ezen a rendezvényen, annak szívesen ajánlom, jó kis program minden korosztálynak!
Hozzávalók:
1 kg sertés karaj
2 szelet szalonna
2 kg paradicsom1 kg paprika
3 fej vöröshagyma
olaj
só
bors
- A húst szeleteljük fel, majd nagyon enyhén klopfoljuk ki.
- Egy serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalról, de csak annyira, hogy sült kéreg képződjön rajta. A hús szeleteket tegyük bele egymás mellé egy tepsibe.
- Lefedve, 200 fokon süssük készre.
- A paradicsomokat öntsük le forró vízzel. Néhány percig hagyjuk állni, majd húzzuk le a héjukat. A paprikákat karikázzuk fel.
- A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel. Süssük a szalonnát zsírjára, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük meg.
- Adjuk a hagymához a paradicsomot valamint a paprikát és lassú lángon főzzük készre. Sózzuk, borsozzuk, esetleg a ha nem elég édes a paradicsom édesítsük ízlés szerint.
- Amikor a hús megsült adjuk a lecsós alaphoz, majd főzzük össze.
Köretnek barna rizst ajánlok hozzá!
Nagyon jól néz ki, guszta! Rizzsel is finom, de én krumplipürével enném, ha most itt lenne előttem!
VálaszTörlésKöszi Éva! Biztos krumplipürével is finom lehet.
VálaszTörlés