Amikor néhány hete elkészítettem a vanílias kölespudingot írtam, hogy Nekünk annyira ízlett, hogy már gondolkodom a következő variáción. Nos, nem kellett sokat gondolkodnom, mert az egyik kedves olvasóm bogarat ültetett a fülembe, mikor azt írta Nekem, hogy a "Kedvencem a mákos-mézes köles". Ekkor már tudtam, hogy bizony Nekem is a mákos verziót kell kipróbálnom. A mézet Én elhagytam, és helyette nyírfacukrot használtam, de akinek nem központi kérdés az életében a szénhidrátbevitel, glikémiás index, az nyugodtan készítse mézzel!
Hozzávalók:
15 dkg köles
10 dkg nyírfacukor
10 dkg darált mák
7 dl tej
2 kupica vanília kivonat
- A kölest mossuk meg alaposan.
- A tejet tegyük egy lábasba és tegyük bele a cukrot és a mákot és a vanília kivonatot,
- Tegyük hozzá a kölest is majd folyamatos kevergetés mellet főzzük össze forrásig.
- Tegyük át az egészet turmixgépbe, és turmixoljuk össze az egészet.
- Töltsük poharakba, edényekbe. Langyosan vagy hidegen is fogyaszthatjuk!
Fogyasszuk langyosan vagy hidegen. Lehűtés után könnyen kifordítható az edényből!
3 megjegyzés:
hmmmm :D nagyon guszta lett!
Nagyon guszta és finom lehetett a desszerted. Ahogy néztem végig a fotókat egyre jobban megkívántam! Most kénytelen leszek ilyen későn még nassólni egy kicsit, szólidabb kivitelben én is készítettem desszertet ma.
Szia Mézeske :) Nagyon megy nálad a köles. Csak nem lúgosító kúrát tartasz? :) Jók az ötletek egyébként, nekem tetszenek. Utoljára császármorzsába tettem kölest. Azt a fajtát készítem belőle, amit előző este bekeverek, aztán vajazott tepsiben kezdem sütni, majd 10 percenként szaggatni-morzsázni. Újabban aszalt áfonyával, mazsolával is turbózom, és nagyon finom benne a köles. Továbbra is imádom az ötleteidet és a fotóidat :)
Megjegyzés küldése