Keresztlányom 6. születésnapjára készítettem a következő tortát, melyet szombaton ünnepeltünk. A torta kigondolásánál nagyon könnyű dolgom volt, ugyanis az volt a kívánság, hogy valami hasonló krémes torta készüljön, mint amilyen ez a
háromcsokis pohárkrém volt. Így aztán a torta háromféle csokoládéval (tej, ét, fehér) készült. Felvágott állapotban sajnos nem volt módom lefényképezni, pedig igazán mutatós volt ahogyan a rétegek elkülönültek egymástól. A torta tetejét a gyerekszülinapra tekintettel cokoládédrazséval készítettem, de anélkül is teljes értékű tortát kapunk.)
Hozzávalók
A 3 db laphoz:
9 db tojás
18 dkg liszt (csökkentett szénhidráttartalmú lisztet használtam)
18 dkg cukor (nyírfacukrot használtam)
A krémhez:
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
6 lap zselatin
9 ek tej
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg fehércsokoládé
10 dkg étcsokoládé
2 ek keserű kakaópor
2 ek nyírfacukor
csokoládédrazsé a torta tetejére
A tortához 3 lapot sütöttem egyesével a megadott alapanyagokból, de természetesen meg lehet egyben is sütni a piskótát. Én mindig külön sütöm meg a különféle tortákhoz a lapokat, mert így szebbek, és szerintem egyszerűbb is hogy nem kell keresztben szétvágni. Én 26 cm-es tortaformát használtam.
A lapokhoz egyben vagy egyesével készítsük el a tésztát.
- A tojások fehérjét a cukor felével verjük fel kemény habbá.
- A tojások sárgáját a cukor másik felével keverjük ki. Addig keverjük amíg teljesen krémes lesz, és szinte kezd kifehéredni.
- A tojásfehérjét keverjük hozzá lazán a tojássárgájás krémhez.
- Szitáljuk bele a tojásos keverékbe a lisztet és lassan, lazán keverjük el.
- Osszuk el a tésztát háromfelé.
- Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában süssük készre a lapokat. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, hogy nem ragad-bele a tészta.
- A tejszínt verjük fel kemény habbá.
- A tejcsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a mascarpone harmadához .2 db zselatinlapot áztassunk be hideg vízbe, majd melegítsünk fel 3 ek tejet. A meleg tejbe a megpuhult zselatinlapot tegyük bele és keverjük el, majd öntsük a mascarponés krémhez és keverjük el alaposan.
- A tejszín harmadát tegyük a csokis krémhez, keverjük el majd hagyjuk hűvös helyen annyira megszilárdulni, hogy könnyen kenhető legyen (kb. 10-15 perc)
- A tejcsokis krémmel kenjük meg az első tortalapot.
- A második réteg hasonlóan készül- Az étcsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel, adjuk hozzá két ek kakaóport és 2 ek nyírfacukrot majd olvasszuk keverjük ki simára. A csokoládét keverjük hozzá a mascarpone harmadához. 2 db zselatinlapot áztassunk be hideg vízbe, majd melegítsünk fel 3 ek tejet. A meleg tejbe a megpuhult zselatinlapot tegyük bele és keverjük el, majd öntsük a mascarponés krémhez és keverjük el alaposan. A tejszín harmadát tegyük a csokis krémhez, keverjük el majd hagyjuk hűvös helyen annyira megszilárdulni, hogy könnyen kenhető legyen (kb. 10-15 perc)
- A harmadik réteghez a fehércsokoládét gőzfürdő felett olvasszuk fel. A fehércsokit keverjük hozzzá a mascarpone harmadához. 2 db zselatinlapot áztassunk be hideg vízbe, majd melegítsünk fel 3 ek tejet. A meleg tejbe a megpuhult zselatinlapot tegyük bele és keverjük el, majd öntsük a mascarponés krémhez és keverjük el alaposan. A tejszín harmadát tegyük a csokis krémhez, keverjük el majd hagyjuk hűvös helyen annyira megszilárdulni, hogy könnyen kenhető legyen (kb. 10-15 perc)
- A fehércsokis krémmel kenjük be a torta tetejét és oldalát.
- Tegyük hűtőszekrénybe legalább 8 órára fogyasztás előtt.