Hozzávalók:
60 dkg liszt
1,5 dl tejföl
1 dl tej
0,5 dl savó
2 dkg élesztő
25 dkg burgonyapüré maradék (15 dkg burgonyával helyettesíthető, és növeljük meg 5 dkg-al a vaj és 0,5 dl-el a tej mennyiségét)
10 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
2 kk só
1 kk cukor
20 dkg sajt
szezámmag
- Tegyük bele a langyos tejbe a cukrot és az futtassuk meg benne az élesztőt.
- A lisztet szitáljuk át és adjuk hozzá a tejfölt, a vajat, a savót, a sót, 1 tojás és a burgonyapürét. A felfutott élesztőt szintén tegyük hozzá.
- Géppel, vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk lisztezzük meg a tésztánk tetejét, és letakarva tegyük langyos helyre megkelni.
- Miután megkelt a tészta öntsük ki lisztezett felületre és nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Egy késsel kereszt irányban vagdaljuk be a kinyújtott tészta tetejét.
- 1 tojás keverjünk ki simára és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá reszelt sajtot valamint szezámmagot.
- Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre.
Mmmm de guszták!
VálaszTörlésKöszönöm! nagyon finom is volt...:)
VálaszTörlés