Tortillát sütöttem ma vacsorára, természetesen szénhidrátcsökkentett verzióban. Csirkemellel, friss zöldségekkel és krémsajttal fogyasztottuk. Aki még esetleg nem próbállta volna a tortillasütést, annak elárulom, hogy rém egyszerű az elkészítése. A pihentetési időt leszámítva kb 10 perc alatt elkészülünk vele. A tölteléket bátran variáljuk ízlés szerint.
Hozzávalók (8 db laphoz):
10 dkg Master Mix
5 dkg BL 80-as liszt
5 dkg kukoricaliszt
1 ek olaj
kb 1,8-2 dl dl víz
fél tk só
fél tk sütőpor
- A liszteket keverjük össze a sóval és a sütőporral.
- Adjuk hozzá az olajat és a vizet és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
- Pihentessük fél órát.
- Osszuk el a tésztát 8 részre.
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 2-3 mm-es korongokat.
- Forró serpenyőben néhány perc alatt süssük meg mindkét oldalukat. (A serpenyőbe nem kell önteni semmi zsiradékot, én palacsintasütőben sütöttem)
Szia!
VálaszTörlésNagyon jó recept, elsőre tökéletes. Köszönöm szépen!
Andi
Kedves Andi! Örülök, hogy jól sikerült!
VálaszTörlés