Oldalak

2011. augusztus 14., vasárnap

Őszibarack krémleves pirított mandulával

Ma egy nagyon gyors, főzés nélküli krémlevest hoztam Nektek. Bár lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy az efféle ételt kicsit túlzás levesként emlegetni:)  Én valahogy mostanában el se tudnám képzelni, hogy egy gyümölcslevest úgy készítsek el, hogy megfőzzem a gyümölcsöket. Inkább ha ez kerül terítékre akkor csak néhány adagot készítek belőle. 1-2  napig tartja is a minőségét, és a vitaminok is jobban benne maradnak. Az őszibarackhoz remekül illik a mandula, bátran ajánlom ezt a variációt kipróbálásra!



Hozzávalók:
fél kg kimagozott, héjtalanított őszibarack
3 dl natúr joghurt
folyékony édesítőszer
mandula a tetejére



  1. A barackokat magozzuk ki, valamint szedjük le a héját.
  2. A barackot és a hideg joghurtot tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  3. Amennyiben szükséges édesítsük ízlés szerint, valamint turmixoljuk ismét össze.
  4. Amennyiben rajta van a héj még a mandulán, áztassuk be forró vízbe 3-4 percre.
  5. Szedjük le a mandulák héját.
  6. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a mandulaszemeket.
  7. Tálaljuk a levest a megpirított mandulával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése